Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


     
 

 A FÜRDETÉS

MONDJUK KI: A KUTYÁK UTÁLNAK FÜRDENI!

EZÉRT AMIKOR SOR KERÜL RÁ TEGYÜNK MEG MINDENT  A PROCEDÚRA KELLEMETLENSÉGEINEK A CSÖKKENTÉSÉRE. A FÜRDETÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT KÉSZÍTSÜNK MINDENT A KEZÜNK ÜGYÉBE,  HOGY KÉSŐBB NE KELLJEN MAGÁRA HAGYNI A VIZES-HABOS KUTYÁT.MINDKÉT FÜLÉT DUGJUK BE EGY-EGY VATTALABDACCSAL, EGYRÉSZ, HOGY A VÍZ NE FOLYJON A FÜLÉBE, MÁSRÉSZT HA ESETLEG A KUTYA BOLHÁS A KELLEMETLEN ÉLŐSKÖDŐ A KUTYA FÜLÉBE MENEKÜL A VÍZ ELŐL. A KÁD, VAGY A LAVOR ALJÁRA TEGYÜNK VALAMILYEN CSÚSZÁSGÁTLÓ ANYAGOT (PL. EGY TÖRÖLKÖZÖT), HOGY A KUTYA BIZTONSÁGBAN MEG TUDJON ÁLLNI A LÁBÁN. AZ EGYIK KEZÜNKKEL A MELLKASÁNÁL FOGVA TARTSUK MEG, A MÁSIK KEZÜNKKEL SAMPONOZZUK, ÖBLÍTSÜK.

A FEJÉT ÓVATOSAN, LASSAN EGY VIZES SZIVACS SEGÍTSÉGÉVEL NEDVESÍTSÜK BE ÉS ÜGYELJÜNK RÁ, HOGY NE FOLYJÉK VÍZ A FÜLÉBE,  ORRÁBA, SZEMÉBE.

A FÜRDETÉSHEZ LANGYOS FOLYÓVIZET HASZNÁLJUNK,  A SAMPONT ÉS EGYÉB SZŐRÁPOLÓ, KONDICIONÁLÓ TERMÉKEKET MINDIG ALAPOSAN ÖBLÍTSÜK KI.  CSAK KUTYÁK SZÁMÁRA KIFEJLESZTETT TERMÉKET  HASZNÁLJUNK, AZ EMBERI HASZNÁLATRA KÉSZÜLT SAMPONOK SZÁMOS,  A KUTYA SZÁMÁRA ALLERGÉN VEGYÜLETET TARTALMAZNAK. HA VÉGEZTÜNK, GYORSAN BUGYOLÁLJUK A KUTYÁT TÖRÖLKÖZŐBE, MERT MEGPRÓBÁLJA MAJ LERÁZNI MAGÁRÓL A VIZET ÉS TAKARÍTHATJUK UTÁNA AZ EGÉSZ HELYISÉGET. NÉHÁNY PERC MÚLVA CSOMAGOLJUI KI ÉS ÚJABB TÖRÖLKÖZÖVEL ITASSUK LE RÓLA A FELESLEGES VIZET, MAJD  A LEGKISEBB FOKOZATRA KAPCSOLT HAJSZÁRÍTÓVAL SZÁRÍTSUK MEG. A KUTYÁK GYAKRAN REMEGNEK FÜRDETÉS KÖZBEN, EZ SOKKAL INKÁBB AZ IDEGESSÉG ÉS A NYUGTALANSÁG SZÁMLÁJÁRA ÍRHATÓ, MINTSEM A HIDEGÉRE.

forrás: Szabó Kata: A shih-tzu, a pekingi palotakutya és más ázsiai törpekutyák

 

 
     

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.