Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


     
         A Tibeti Masztiff      

A múlt homályából tűnt fel évezredekkel ezelőtt, számtalan nagytestű kutya Őse, a Tibeti Masztiff.

Európába a fajtát mindössze a hetvenes évek végén hozták be, főleg észak Indiából és Nepálból. Akárcsak eredeti hazájában védő és családi kutyának használatos. A Tibeti Masztiff környezetében mindenre vigyáz és különösen érzékeny az idegenekre.

A fajta különböző színekben jelenhet meg: fekete és vörös (tan), kék (szürke), kék és vörös, illetve a vörös helyett homok színű. Különösen megbecsült a „négyszemű”, nagyméretű változat.

Természete az ellenőrzött erő, bátorság, kezdeményező készség és rettenthetetlenség mely türelemmel, hűséggel, gyengédséggel és nagyon erős megfelelni akarással párosul.

ALIG CLOSTOV BASI O'LALA KENNEL         DONTON DEL DHARMAPURI

Játékos, szereti jólérezni magát, túláradóan mutatja ki szeretettét. Hűsége a gazdáé. De ha arra van szükség, úgy tud gondolkodni, mint egy vad kutya. Nappal többnyire szunyókál, de az éj leszálltával hirtelen felélénkül, és mindenre figyel.

Felépítése oroszlánszerű alkat, tömör erős test, melyet kettős bunda borít. Magas és széles koponya, kihangsúlyozott orrtővel, dús és erős sörény. Farka elegánsan felhajló, testtartása macskaszerűen előkelő.

forrás: SHIVA KENNEL